הדוקטורנטים שהופכים זבל לזהב והאינסטגרם שיגרום לדור ה-Z להגשים חלומות!

 המחזור השני של jumpTAU חשף עשרה מיזמים חדשניים!

 

האקסלרטור היהודי-ערבי הראשון בישראל – jumpTAU Accelerator, המופק במרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב ושנקר, סיים בימים אלו את המחזור השני  וחשף את המיזמים המשתתפים באירוע Demo Day  רב משתתפים.

 

עשרה מיזמים, הבנויים כולם מצוותים מעורבים של סטודנטים ערבים ויהודים, עבדו באופן אינטנסיבי בארבעת החודשים האחרונים על מנת לפתח פתרונות פורצי דרך לבעיות משמעותיות, חברתיות ועסקיות. המיזמים נחשפו לראשונה באירוע דמו דיי מקוון. בתוך פחות משנה מסיום המחזור הראשון של האקסלרטור, המיזמים של בוגרי המחזור הראשון של jumpTAU גייסו הון בסך של 11.3 מיליון דולר ממשקיעים, כאשר שלושה מהם פועלים היום בזירה הבינלאומית.

 

באירוע הוצגו הסטארט-אפים לפני השופטים: יפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק, שחר בוצר מ- GOOD COMPANY, אירית יניב מאלמדה, רים יונס, מייסדת אלפא אומגה, וניקול פריאל – סגנית נשיא ב-Ibex Investors.

 

"עבודה בצוותים מעורבים של סטודנטים יהודים וערבים תרמה רבות לגיבוש הפתרונות ולתהליך התאמתם לצרכי השוק", אמר יאיר סאקוב, מייסד וראש מרכז היזמות של אוניברסיטת תל-אביב ושנקר, "התוכנית מייצגת שינוי פרדיגמה באופן שבו יש לשלב יהודים וערבים בלימודים אקדמיים. על מנת ליצור קשרים ברי-קיימא, המבוססים על אמון והערכה, יש להביא את הסטודנטים לעבוד ביחד, ולא רק להיפגש, להתמודד עם אתגרים, ועם קשיים בעבודה משותפת ובאווירה תומכת. כאשר יזמים מרקעים ומתרבויות שונות עובדים יחד באווירה כה אינטנסיבית ותובענית, הדעות הקדומות נופלות וכל אחד רואה ומתחבר לאדם שמולו. מעבר למערכות היחסים המיוחדות הנוצרות, המבט הרב תרבותי מאפשר לדייק את המוצרים ולפתוח שווקים חדשים. אין לי ספק שהמיזמים יצליחו מעל למשוער".

 

תוכנית האקסלרטור הופקה בשיתוף פעולה עם לאומיטק, זרוע הבנקאות של קבוצת לאומי לתעשיית ההייטק. צוות לאומיטק  ליווה את התוכנית ותמך בפעילותה לאורך ארבעת חודשי האקסלרטור, בהובלתן של  יפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק וטל בשן, מנהלת הפיתוח העסקי. השותפות עם לאומיטק אפשרה  למשתתפים פתח לשיתופי פעולה וחיבורים לתעשייה ולאקו-סיסטם היזמי.

 

יפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק, אמרה כי "לאומיטק, כגוף המוביל בישראל במתן פתרונות בנקאיים ופיננסיים מגוונים לתעשיית ההייטק, פועל להנגשת פתרונות אלה לאוכלוסיות מגוונות. לישראל יתרון אסטרטגי בעולם היזמות והחדשנות, ובכדי שתמשיך לשמר אותו, עליה לנצל את מלוא הפוטנציאל והכישרון הגלומים בכל חלקי האוכלוסייה. אנו מאמינים כי הדרך לשמר את היתרון הטכנולוגי של ישראל כאומת הסטארט-אפ טמונה, בין היתר, במיזמים כמו האקסלטור הרב תרבותי, המביא יזמים מתרבויות וזהויות שונות לשתף פעולה ולהוליד, יחד, רעיונות ומיזמים פורצי דרך".

 

"התמיכה  של לאומיטק, ביחד עם מנטורים מדהימים שהשקיעו שעות רבות בליווי המיזמים, יצרו תכנית איכותית מאוד", מוסיפה אתי פינקלשטיין, מנהלת האקסלרטור, "משאבים מסדר גודל כזה מאפשרים למיזמים להתייעץ עם בכירי התעשייה ולהתחבר דרכם לחברות המובילות בעולם ולקבל. אין לזה תחליף".

 

המיזמים החברתיים שהוצגו:

EthanO3 - הופכים זבל לאתנול, המשמש כחומר גלם בתעשיות רבות.

SafeLife - מערכת חכמה למניעה והתרעה על נפילת מבוגרים מהמיטה.

AIDream - אפליקציה לדור ה-Z המאפשרת ניהול כספי נכון באמצעות הגשמת חלומות הרצונות. 

Avatrim - יוצרים avatar אשר זהה בתכונותיו למשתמש הגולש, ומאתר עבורו אנשים ודברים בהם הוא מעוניין.

Kaldo - הכנת אוכל באמצעות מדריך אישי. פלטפורמה לאיתור המדריך האישי שלך בתחום האוכל.

Telmo - חוסכים למנהלי קהילות זמן רב בניהול הקהילה שלהם בלחיצת כפתור מבוסס AI.

FutuarU - מאפשרים לסטודנטים מתלבטים לקבל חשיפה לתפקידים חדשים בשוק התעסוקה באמצעות המובייל.

job360 - מערכת Virtual Reality להקניית כישורי עולם העבודה לחרדים וערבים, באמצעות התנסות במצבי עולם העבודה בתוך עולם וירטואלי. המערכת מספקת הדרכה מותאמת אישית למחפשי עבודה.

TipTop - מאפשרת מתן טיפ אנונימי לנותן שירות בלחיצת כפתור.

AGCU  - פיתחה בד אנטי ויראלי למקומות הומי אדם, על מנת לאפשר להרגיש להתהלך חופשי במהלך  התפרצות מגפה, ללא חשש מהדבקה.

 

המיזמים נמצאים בשלבי פיתוח סופיים, חלקם כבר עם LOI, והוצגו לאנשי תעשייה, מנהלי קרנות, משקיעים ולציבור הרחב. ה-Demo Day משמש קרש קפיצה לסטארט-אפים ונותן להם הזדמנות להיפגש עם משקיעים פוטנציאלים ולהיכנס לשוק התחרותי בארץ ובעולם.

 

רוצים.ות להירשם למחזור הבא? לפרטים נוספים, לחצו כאן

כתבו לנו

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>